MojWindows

Napriek tomu, že Microsoft ešte koncom marca na svojom blogu ohlásil dnešok ako termín dostupnosti Creators Update pre smartfóny, reálna situácia je opäť o niečo iná. V princípe je aktualizácia dostupná, no zatiaľ len pre členov programu Windows Insider a nie pre širokú verejnosť ako by to malo byť. Dostupná je prostredníctvom aktualizačného okruhu Release Preview, a to vo verzii 15053.251.

Náš tip
Creators Update dorazí na smartfóny 25. apríla, na PC sa bude dať inštalovať ešte pred oficiálnym termínom

Microsoft informoval, že Creators Update bude dostupná aj pre nepodporované smartfóny práve pomocou uvedeného okruhu v programe Windows Insider, pričom ešte nejaký ten čas budú dostávať aj opravné aktualizácie. Upozorňuje ale, že jej inštaláciu v tomto prípade vykonávajú používatelia na vlastné riziko.

Náš tip
Čo vlastne prináša Windows 10 Creators Update pre podporované smartfóny? | Smartfóny

Kedy bude Creators Update sprístupnená pre verejnosť prostredníctvom služby Windows Update nateraz nie je známe. Rovnako tak nie je známe prečo vlastne došlo k súčasnej situácii, no opäť to nevrhá príliš dobré svetlo na mobilnú divíziu Microsoftu. Ani jednotliví zástupcovia Microsoftu odpovedajúci cez sociálnu sieť Twitter nemajú príliš jasno, o tom čo sa momentálne vlastne deje.

25.04.2017

+