MojWindows

Windows 10 Creators Update prichádza s množstvom malých vylepšení, ktoré neboli nejak extra prezentované, no napriek tomu môžu potešiť nejedného používateľa. Jednou z nich je aj implementácia audio platformy Windows Sonic pre emuláciu priestorového zvuku prostredníctvom slúchadiel, prípadne niektorých reproduktorov.

Cieľom je poskytnúť pohlcujúci a priestorový zvuk aj napriek tomu, že používateľ nevlastní drahú audio sústavu, či slúchadlá. V princípe to má fungovať tak, že prostredníctvom nastavení si zvolíte používanie platformy Windows Sonic a automaticky by ste mali získať kvalitnejší zvukový výstup. Lepší zvukový zážitok vraj má byť poskytnutý aj v prípade, ak používate lacné slúchadlá, no čím kvalitnejší model máte, tým lepší má byť celkový efekt.

Praktické skúsenosti sa však líšia ako deň a noc. Niektorí používatelia hlásia, že po zapnutí funkcie skutočne počujú zlepšenie, iní zase nezachytili žiaden rozdiel. Najlepšie je preto vyskúšať si Windows Sonic na vlastnej koži a posúdiť, či narážate na zlepšenie alebo nie. Značne to totiž závisí práve od toho, aké príslušenstvo používate.

Ako vo Windows 10 Creators Update zapnúť priestorový zvuk Windows Sonic

  • Kliknite pravým tlačidlom na ikonu reproduktoru v oznamovacej oblasti.
  • Zvoľte možnosť Priestorový zvuk.
  • V ponuke okna, ktoré sa otvorí pod položkou „Formát priestorového zvuku“ vyberte možnosť „Windows Sonic for Headphone“.
  • Potvrďte stlačením na tlačidlo OK.

windows sonic 3

26.04.2017

+