MojWindows

Pre členov programu Office Insider zaradených do okruhu Slow bola počas tohto týždňa vydaná nová verzia mobilných aplikácií Office. Tá nesie číselné označenie 17.8067 a prináša niekoľko zaujímavých vylepšení.

Tým najväčším sa teší tabuľkový editor Excel, ktorý po novom obsahuje podporu spolupráce viacerých autorov na jednom dokumente v reálnom čase. Okrem toho mobilná verzia Excelu taktiež umožňuje otvárať a pracovať so súbormi, ktoré obsahujú vstupy zadané pomocou dotykového pera.

Ďalšieho vylepšenia sa dočkala celá trojica Word, Excel a PowerPoint. Ide o jednoduchšie pridávanie hypertextových  prepojení na súbory uložené v cloudových úložiskách.

Tento mesiac ale naprázdno neobišla ani aplikácia OneNote. Testeri zaradení v okruhu Slow teraz získali verziu, ktorá bola počas minulého týždňa sprístupnená v okruhu Fast.

Pribudla tu podpora pre nahrávanie zvukových poznámok a ich následné pridávanie do rozpracovaného zošitu, jednoduchšie vkladanie obrázkov, zaznamenávanie obrazovky priamo do zošitu, ako aj možnosť spravovať obsah a jeho rozmiestnenie pomocou metódy ťahať a pusť.

13.04.2017

+