MojWindows

Microsoft spustil novú službu pre vytváranie a sledovanie zoznamu úloh a povinností nazvanú Microsoft To-Do. Tá je momentálne dostupná v predbežnej verzii ako webová služba a aplikácia pre platformy iOS, Android a Windows 10.

Novinka spadá do kategórie to-do aplikácií, ktoré umožňujú vytvárať jednoduché prehľady úloh, nastavovať pripomienky a sledovať stav jednotlivých projektov, či už ide o krátkodobé alebo dlhodobé veci. V podstate ide o digitálnu obdobu toho, keď si svoje úlohy a stretnutia zapisujete ručne na lístočky alebo do kalendára.

Microsoft To-Do sa nápadne podobá na pomerne známu aplikáciu Wunderlist, ktorú ale Microsoft kúpil v roku 2015, takže nejde o žiadnu náhodu. V novej aplikácii je dokonca možné importovať existujúce zoznamy práve z aplikácie Wunderlist.

V prípade Microsoft To-Do je veľkým lákadlom funkcia „My Day“, ktorá používateľa motivuje k tomu, aby sa venoval svojim úlohám dennodenne, keďže každý deň mu zobrazuje nový zoznam úloh. Veci, ktoré ale nestihol splniť z predošlého obdobia si môže vždy preniesť do aktuálneho zoznamu.

Aplikácia je navyše prepojená so službami Office 365 a ponúka tak priamu integráciu s vecami ako Outlook a aplikácie Office.

Pre ľahšie rozlíšenie jednotlivých zoznamov úloh si ich používateľ môže označovať pomocou emotikonov alebo farebných tém. Samozrejme, že nechýba ani ich synchronizácia naprieč rôznymi zariadeniami.

Microsoft v blízkom časovom horizonte plánuje do svojej novej aplikácie priniesť viacero funkcií zo spomínanej aplikácie Wunderlist, ktorú Microsoft To-Do časom úplne nahradí.

20.04.2017

+