MojWindows

Napriek predošlým tvrdeniam o tom, že Creators Update dostanú ako prvé počítače, a ďalšie zariadenia budú nasledovať až neskôr, je realita trochu iná. Ešte počas včerajšieho dňa Microsoft totiž začal s distribúciou tejto aktualizácie pod názvom „Marcová aktualizácia“ pre konzolu Xbox One. Majitelia konzoly Xbox One a Xbox One S sa tak po dlhšej dobe dočkali opäť veľkých zmien.

Home-Screen-1

Hráči na Xbox One si s touto aktualizáciou môžu užiť nové funkcie vrátane možnosti streamovať práve hranú Xbox hru priamo cez navigačné menu (Guide), aplikáciu Beam na sledovanie, chatovanie a interagovanie s obľúbenými streamermi takmer v reálnom čase, rýchlejšie a intuitívnejšie úvodné menu a navigačné menu, nové možnosti multitaskingu a napríklad aj manažovanie času stráveného hraním pre celú rodinu prostredníctvom nových nastavení.

Informácie o prípravách nového, a rýchlejšieho používateľského rozhrania sa dostali do obehu ešte počas januára, a teraz si ho už môžete slobodne vyskúšať bez toho, aby ste sa museli zaradiť do testovacieho programu Xbox Insider. Predošlé rozhranie hráči hodnotili ako pomalé, príliš komplikované a celkovo aj neprehľadné. Na riešenie týchto nedostatkov sa Microsoft teda primárne zameral.

Beam-From-Guide

Okrem vyššie spomínaných zmien bola v aktualizácií pridaná aj funkcia Copilot pre uľahčenie ovládania. Ide o veľmi zaujímavý koncept, ktorý ľubovoľnej dvojici bezdrôtových Xbox ovládačov umožňuje, aby sa  pri používaní efektívne tvárili ako jeden celok.

Funkcia Copilot robí z Xbox One vítanú a zábavnú platformu pre nových hráčov alebo tých, ktorí potrebujú pomoc pri hraní. Hodí sa pre rodičov, ktorí chcú pomáhať pri hraní deťom, ale aj skúsených hráčov, ktorí chcú hrať s nováčikmi.

Taktiež ale otvára dvere pre netradičné hranie napríklad s rukami od seba, používanie ruky a brady alebo ruky a nohy, a podobne. Možností pre využite je tak skutočne veľa, zostáva len vidieť, ako sa k nej postavia samotní hráči.

30.03.2017

+