MojWindows

Microsoft pre vývojárov oznámil dostupnosť novej funkcie nazvanej Playable Ads. V skratke ide o možnosť streamovaného používania aplikácií z Windows Store, čo by sme mohli prirovnať napríklad k webovým aplikáciám. Používateľ si aplikáciu normálne spustí a začne s ňou pracovať, no do systému sa mu nenainštaluje vôbec nič. Všetko potrebné prebieha na vzdialenom serveri. Fungovať to má zatiaľ v prípade aplikácií, ktoré systém propaguje pomocou rôznych odporúčaní napríklad v ponuke Štart.

Takto spustené aplikácie nebudú dostupné v celej kráse a pôjde len o ukážku. Uvedené je, že po troch minútach vzdialeného prístupu bude používateľ vyzvaný na normálnu inštaláciu. Malo by tak ísť o dostatok času na to, aby si „oťukal“ základné funkcie a dokázal sa rozhodnúť, či je preňho aplikácia zaujímavá alebo nie.

Playable Ads

Momentálne je totiž skúšanie odporúčaných aplikácií z Windows Store metódou pokus-omyl náročnejšie. Každú aplikáciu je nutné inštalovať do zariadenia, a v prípade, že nevyhovuje opäť ju odinštalovať. Metóda Playable Ads tak predstavuje zaujímavú alternatívu ako Windows Store aplikácie pohodlne a bez dôsledkov vyskúšať.

Ťažiť z toho budú tvorcovia aplikácií, keďže narastie pravdepodobnosť, že používatelia vyskúšajú ich produkt. Na oficiálnom blogu je navyše uvedené, že svoje aplikácie nemusia žiadnym spôsobom upravovať, o všetko potrebné sa má postarať práve Microsoft.

Zdroj: Microsoft

10.03.2017

+