MojWindows

Yusuf Mehdi, ktorý je v Microsofte zodpovedný za divíziu Windows and Devices Group, v príspevku na stránke LinkedIn informoval, že program verejného testovania Windows Insider prekonal ďalší zaujímavý míľnik. Aktuálne totiž prekračuje počet jeho členov 10-miliónovú hranicu.

Program Windows Insider bol spustený koncom septembra 2014, no plány na vznik niečoho podobného začali už celé mesiace predtým. Pôvodne sa pritom počítalo s interným testovaním, pričom zapojených malo byť 250 000 testerov. Toto číslo predstavovalo ideál pre štatistickú vzorku z pohľadu demografie a rozdielnych typov zariadení. Stropom malo byť 400 000 zapojených testerov a  Microsoft neplánoval, že niekedy by bolo toto číslo vôbec prekonané.

Okrem rýchlejšieho získavania informácií o prítomných chybách a spätnej väzby vo forme žiadaných funkcií a vylepšení so sebou verejné testovanie prinieslo aj ďalšie pozitíva. Spustením programu Windows Insider sa urýchlila aj interná distribúcia testovacích verzií systémov v Microsofte. Proces, ktorý predtým trval 30 až 60 dní sa skrátil na súčasné 2 až 3 dni.Vďaka tomu je možné otestovať viac nových verzií systému a vývoj nových funkcií je omnoho efektívnejší a rýchlejší ako kedykoľvek predtým.

Posledné oficiálne čísla o počte Insiderov doteraz pochádzali zo septembra 2015, kedy bolo do programu verejného testovania zapojených 7 miliónov ľudí. Odvtedy toto číslo pekne narástlo, a z pomerne skromnej myšlienky sa vykľula obrovská komunita. Microsoft má s programami pre verejné testovanie svojich produktov značné skúsenosti a momentálne prevádzkuje okrem spomínaného programu Windows Insider aj odnože pre kancelárske nástroje Office, konzolu Xbox, či dokonca aj špeciálny program s označením Windows Insider Program for Business pre podnikových zákazníkov.

Náš tip
Vysvetlenie prečo prihlásenie do Windows Insider okruhu na PC trvá 24 hodín je prekvapivo jednoduché

Zdroj: LinkedIn

28.03.2017

+