MojWindows

Doplnené 30.3. – Presne podľa očakávaní bola aktualizácia 15063.2 zverejnená pre členov okruhu Slow Ring.  Došlo k tomu prakticky v priebehu necelých 24 hodín, preto by už nemalo dlho trvať, kým obdobná verzia dorazí aj k Insiderom na počítačoch. 

Po značnom prešľape a potvrdení, že zostavenie 15063 skutočne predstavuje pripravovanú aktualizáciu Creators Update, Microsoft začína presne podľa predpokladov s prípravou opravných kumulatívnych aktualizácií. Ako prvé prichádzajú na rad prekvapivo smartfóny, pre ktoré je dostupná aktualizácia na zostavenie 15063.2.

Jej obsahom je oprava síce len jednej, no zato obzvlášť závažnej chyby – používatelia odteraz môžu nainštalovať Creators Update (15063) priamo z produkčnej verzie systému s výročnou aktualizáciou (14393). Táto oprava sa do oficiálneho vydania Creators Update prirodzene týka len členov programu Windows Insider.

Vydanie prvej kumulatívnej aktualizácie pre zostavenie 15063 je ďalším zo série utvrdení, že ide o Creators Update. Očakávaný termín vydania je 11. apríl, hoci Microsoft sa k situácii zatiaľ oficiálne nevyjadril.

Prvá opravná aktualizácia pre počítače by mala byť v tesnom závese, keďže pred oficiálnou premiérou Creators Update je ešte stále čo opravovať. V najbližších dňoch by sme sa tak mali dočkať série kumulatívnych aktualizácií, ktoré budú postupne prechádzať cez jednotlivé okruhy programu Windows Insider.

29.03.2017

+