MojWindows

Koncom februára nás zastihla negatívna správa, že známa aplikácia Viber už nebude mať plnú podporu pre systémy Windows 10 a Windows 10 Mobile. K podobnému rozhodnutiu bohužiaľ dospeli aj tvorcovia aplikácie Shazam. Tá umožňovala zistiť názov piesne a interpreta, tým, že kus prehrávanej piesne zaznamenala a zanalyzovala.

Napriek tomu, že aplikácia občas dostávala aktualizácie, z Windows Store zmizla ešte začiatkom februára. Neskôr sa ukázalo, že k 7. februáru oficiálne došlo k zrušeniu všetkej podpory pre platformu Windows. Shazam je nateraz ešte možné stiahnuť pomocou priameho odkazu, no pokus o vyhľadanie cez aplikáciu Obchod skončí neúspechom. V prípade, že aplikáciu Shazam máte vo svojom zariadení nainštalovanú, budete ju podľa zverejneným informácií môcť využívať aj naďalej, až do momentu, kedy už nebude kompatibilná so systémom. Odporúčané je preto stiahnuť si ju čo najskôr, keďže každú chvíľu môže dôjsť k úplnému odstráneniu z Windows Store.

Tvorcovia aplikácie prízvukujú, že žiadne ďalšie aktualizácie pre Windows už nebudú vydané. Rovnako tak z oficiálneho webu odstránili všetky zmienky o verzii pre Windows. Presný dôvod, prečo došlo k rozhodnutiu ukončiť podporu a vývoj síce nebol zverejnený, no pravdepodobne je za tým nízky počet používateľov. Hoci aplikácia bola dostupná pre PC aj smartfóny, primárne predsa len bola využívaná práve na smartfónoch, ktoré majú trhový podiel 0,3%. Udržovať ďalší vývoj tak zjavne prestalo byť ekonomicky výhodné.

13.03.2017

+