MojWindows

Satya Nadella, generálny riaditeľ Microsoftu, navštívil Prahu, kde sa ako hlavný rečník zúčastnil konferencie Digital Opportunities & Transformation Summit. Hlavnou témou, ktorá rezonovala nielen počas konferencie, ale aj počas stretnutí s predstaviteľmi firiem, politickými činiteľmi, študentami a start-upmi, bola digitálna transformácia poháňaná cloudovými technológiami a umelou inteligenciou.

Nadella počas svojho vystúpenia zdôraznil význam a potenciál cloudu v procese vytvárania inovácií, transformácie podnikov, ako aj v hľadaní odpovedí na najnaliehavejšie spoločenské výzvy. Transformačnú silu cloudu priblížil na niekoľkých príkladoch českých spoločností, ktoré využili moderné technológie na svoju činnosť, čo pre ne znamenalo výrazný prínos.

Náš tip
Dalibor Kačmář zo spoločnosti Microsoft: Umelá inteligencia posúva možnosti cloudu

Satya Nadelle prednaska

Motivácia študentiek, modernizácia verejnej správy a podpora výskumu

Okrem vystúpenia na konferencii sa stretol s 15 stredoškoláčkami, s ktorými zdieľal výsledky svojho dopoludňajšieho workshopu programovania. S dievčatami taktiež diskutoval o dôležitosti zapojenia žien v IT odvetví a možnostiach uplatnenia v odbore technológií.

Satya Nadelle studentky

Počas návštevy českej metropoly sa Satya Nadella stretol aj s Petrom Pellegrinim, podpredsedom vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu a hovorili o tom, ako nové technológie môžu podporiť modernizáciu verejného sektora na Slovensku.

Na záver dňa privítal Satyu Nadellu na Úrade vlády v Strakovej akadémii podpredseda vlády pre vedu a výskum Pavel Bělobrádek. Diskutovali spolu o tom, ako môže česká spoločnosť profitovať z digitálnej transformácie a akým spôsobom môže Microsoft prispieť k podpore vedy a výskumu, inovácií a konkurencieschopnosti prostredníctvom cloudových technológií. Nadella sa stretol aj s Katarínou Valachovou, ministerkou školstva, mládeže a telovýchovy.

Priestor dostali aj začínajúce firmy – startupy

Nadella sa tiež stretol s lídrami niekoľkých významných českých a slovenských spoločností, diskutoval s výrobcami softvéru o budúcich inováciách prostredníctvom cloudových technológií a zúčastnil sa workshopu s progresívnymi českými a slovenskými start-upmi, ktorých zástupcovia s ním zdieľali svoje príbehy, obchodné modely a ďalšie vízie.

Microsoft StartUpy

Zdroj: TS, Microsoft

29.03.2017

+