MojWindows

Plány pre rozširovanie virtuálnej a rozšírenej reality Microsoft neberie vôbec na ľahkú váhu. Podporu pre rôzne headsety od spriaznených výrobcov dostane v roku 2018 momentálne pripravovaná konzola Project Scorpio, no čo je potešujúce ešte o štipku viac, aj konzola Xbox One. Tieto informácie boli zverejnené počas tohto týždňa na pôde konferencie Games Developers Conference zameranej na vývoj hier.

To, že Project Scorpio bude konzolou pripravenou na virtuálnu realitu bolo zverejnené v rámci prvých informácií, ktoré Microsoft pustil do obehu. Zaujímavé je ale to, že na to, aby sme si ju mohli vychutnať, budeme musieť čakať až do budúceho roka. Znamená to, že konzola Project Scorpio bude predávaná bez podpory všetkých sľubovaných funkcií, ako sú napríklad headsety pre virtuálnu realitu. Tie si majitelia konzoly dokúpia až neskôr. Je však pravdepodobné, že do predaja sa v roku 2018 dostanú aj takzvané „bundles“, teda balíčky konzola + headset, podobne ako to momentálne funguje v prípade hier.

Rozhodne je ale dobré vidieť, že do budúcna sa počíta aj s modelom Xbox One, kde bude taktiež možné používať headsety od výrobcov ako Acer, Dell, Lenovo, či HP. Ako presne ale bude virtuálna realita vyzerať v tomto prípade nateraz nie je jasné. Za oneskorením pravdepodobne stojí snaha hráčom ponúknuť širokú paletu hier a aplikácií. K vývojárom totiž majú prvé headsety doraziť ešte len počas tohto mesiaca. 

02.03.2017

+