MojWindows

Napriek tomu, že celkový trhový podiel smartfónov so systémom Windows vo všeobecnosti pomaly klesá, stále môžeme naraziť aj na prílev nových používateľov. Ide hlavne o používateľov v biznis sfére a ľudí, ktorí dobre vedia do čoho idú. To, že mobilný Windows má stále čo ponúknuť aj v profesionálnom segmente dokazuje hlavne nemecká polícia.

Len nedávno sme mohli vidieť koncept používania režimu Continuum v hliadkových vozoch, a teraz sa dozvedáme, že policajné oddelenie v Hamburgu si za približne 100 000€ zakúpilo 900 smartfónov značky Lumia. Opäť ide o snahu dosiahnuť rovnaký cieľ – odstrániť zbytočné papierovanie a zvýšiť tak čas, ktorý môžu príslušníci stráviť riešením problémov a pomáhaním občanom.

Hamburg Windows Policia

Policajné oddelenie v dokumentoch objasňuje, ako používaním platformy UWP zvýšiť efektivitu policajných príslušníkov. Veľkou pomocou pritom má byť možnosť digitálne spracovávať hlásenia, pristupovať k internej komunikácii a priamo pristupovať do policajnej databázy. Rovnako tak policajné zložky oceňujú možnosť na smartfónoch používať rovnaké aplikácie ako na stolových počítačoch, či notebookoch.

Hamburg Windows Policia 2

Investícia do Windows smartfónov má zmysel aj z pohľadu bezpečnosti. Jednak kvôli nízkemu podielu nepredstavuje lákadlo pre kyberkriminálnikov, a zároveň má systém veľkú kontrolu nad aplikáciami, ktoré je možné nainštalovať a spúšťať. Veľkým lákadlom ale bola určite aj celková cena zákazky.

Zdroj: MSPU

20.03.2017

+