MojWindows

V uplynulých dňoch zaujal pozornosť ďalší z patentov spoločnosti Microsoft pochádzajúci z roku 2015, ktorý zobrazuje prepracovanú skladaciu konštrukciu pre prenosné zariadenia.

Hoci je všeobecne známe, že technologické spoločnosti chŕlia ročne desiatky až stovky patentov, z ktorých väčšina nikdy neuzrie svetlo sveta, Microsoft oblasti skladacích zariadení venuje zvýšenú pozornosť. Nejedná sa totiž o prvý takýto patent.

Narozdiel od predošlých patentov zameraných na skladacie smartfóny, ktoré sa zameriavali na úpravu pántov, tento raz môžeme vidieť snahu o eliminovanie rámikov a ďalších „prekážajúcich“ prvkov konštrukcie pre poskytnutie nerušeného vizuálneho zážitku pri spojení viacerých oddelených obrazoviek.

Microsoft Patent

Microsoft v patente popisuje v podstate viacvrstvovú obrazovku zloženú zo samostatných panelov so zahnutými okrajmi, ktoré sú umiestnené pod súvislou vrchnou vrstvou.

Cieľom je tu pomocou optického triku dosiahnuť pre pozorovateľa aj pri spojení viacerých obrazoviek neprerušovaný obraz bez medzier. Žiadne časti konštrukcie alebo podporných prvkov by teda pre koncového používateľa nemali byť viditeľné.

To, či sa niečo takéto dočká reálneho nasadenia ostáva otázne. Okrem skladacích smartfónov by sa však využitie dalo nájsť v celej škále rôznych zariadení.

Patent 2

27.03.2017

+