MojWindows

Microsoft pre konzolu Xbox One a počítače so systémom Windows 10 pripravuje celkom zaujímavé riešenie ako zlepšiť a v niektorých prípadoch aj uľahčiť komunikáciu medzi hráčmi. Konkrétne ide o funkciu Game Chat Transcription, ktorá slúži na prepisovanie hlasovej komunikácie do textovej podoby v hernom chate. Prebiehať to má pritom v reálnom čase bez väčšej odozvy.

Funkcia Game Chat Transcription ale dokáže fungovať obojsmerne. Hovorené slovo spoluhráčov bude prepisovať do chatu priamo v hre, a rovnako tak dokáže text napísaný do chatu prečítať ostatným spoluhráčom. Podrobnosti o tom, či je funkcia obmedzená len na vybrané jazyky zatiaľ neboli zverejnené. V prvej fáze ale môžeme očakávať, že podporovaná bude výhradne angličtina.

Game Chat Transcription

Nová funkcia má hráčom uľahčiť komunikáciu počas hrania v režime viacerých hráčov, ako aj zlepšiť komunikáciu medzi platformami Xbox One a PC. V rámci pilotného programu bude funkciu možné vyskúšať v hre Halo Wars 2. Ak sa uchytí, postupom času bude rozšírená aj na ďalšie hry.

Momentálne to totiž vyzerá tak, že funkcia je síce integrovaná do operačného systému, a preto by mohla fungovať aj v hrách tretích strán, no zároveň vyžaduje aj priamu podporu v konkrétnej hre.

Zdroj: Microsoft

21.03.2017

+