MojWindows

Spoločnosť HP síce na veľtrhu MWC 2017 pozornosť upútala hlavne záhadným modelom svojho smartfónu HP Elite x3, no okrem toto tu predstavila aj novú verziu hybridu HP Pro x2. Ide o zariadenie jasne orientované na biznis prostredie, čomu zodpovedá aj vyšší dôraz na bezpečnosť a produktivitu, ako aj jednotlivé prvky. Na vrchnej strane je napríklad umiestnená čítačka na čipové karty a na zadnej strane zase nájdeme skener odtlačkov prstov. Pomocou zabudovaného stojanu je možné vybrať optimálnu polohu pre prácu, a to v rozsahu 165 stupňov.

HP Pro x2 612 G2 (5 of 7)

HP pozornosť venovalo aj odnímateľnej klávesnici, ktorá má funkčné klávesy prispôsobené pre použitie vo firemnom sektore. Okrem klasického ovládania zvuku, jasu obrazovky, či Wi-Fi tu nájdeme aj klávesy pre rýchle spustenie kalendára, zdieľania obrazovky, či dokonca prijatie a zloženie hovoru pre aplikáciu Skype. Súčasťou klávesnice je taktiež „slučka“ na odkladanie dotykového pera HP Active Pen. HP Pro x2 612 G2 (7 of 7)

HP Pro x2 612 G2, ako znie celý názov tejto novinky, je zariadenie s 12-palcovou Full HD obrazovkou chránenou sklom Gorilla Glass 4 podobné produktom radu Surface. Po stránke hardvérovej výbavy ponúkne siedmu generáciu procesorov Intel Core až po verziu i7 s pasívnym chladením, maximálne 8 GB operačnej pamäte a 256 GB alebo 512 GB SSD M.2 úložisko. Z konektorov je tu USB-C, USB-A a 3,5mm jack. Nechýba ani slot pre SIM kartu, takže na cestách sa používateľ nemusí spoliehať len na Wi-Fi, či hotspoty. Dvojica webkamier má rozlíšenia 5 a 8 megapixelov, čo na účel videohovorov postačuje. HP uvádza výdrž až 11 hodín na jedno nabitie, pričom nabite na 50% kapacity má trvať len 30 minút.

HP Pro x2 612 G2 (4 of 7)

Dodatočnú vrstvu bezpečnosti zabezpečuje celý zástup pokročilých funkcií od HP ako HP BIOSphere, HP Sure Start Gen3, HP Client Security Gen3, HP Secure Erase, Preboot Authentication, Absolute Persistence Module, Drive Encryption, TPM 2.0 a HP Password Manager. Zaujímavým aspektom je aj to, že zadný kryt sa dá odobrať a používateľ môže odstrániť SSD disk s citlivými údajmi v prípade, že zariadenie vyžaduje servisný úkon. K zariadeniu bude ponúkané rozličné príslušenstvo ako dokovacie stanice, USB huby, či ochranné púzdra. HP Pro x2 je už dostupný s cenou začínajúcou na úrovni 979 dolárov.

HP Pro x2 612 G2 (2 of 7)

02.03.2017

+