MojWindows

Spoločnosť Lenovo posilňuje svoje vedenie. S platnosťou od 1. apríla 2017 bol Francois Bornibus povýšený na pozíciu prezidenta pre región EMEA (Európa, Stredný Východ a Afrika). Bornibus, v súčasnosti viceprezident a chief operating officer Lenovo EMEA, bude podriadený Lucovi Rossimu, ktorý bude aj naďalej zastrešovať zodpovednosť za trhy EMEA a Latinská Amerika.

Zo svojej novej pozície bude Bornibus realizovať strategické a transformačné iniciatívy spoločnosti, aby Lenovo posilnilo svoje postavenie a naplnilo ambície svojich troch hlavných obchodných oblastí:

  • Posilniť pozíciu spoločnosti Lenovo ako popredného PC výrobcu na celosvetovej úrovni s cieľom naplniť ambíciu stať sa PC predajcom číslo jedna v regióne EMEA a zároveň ďalej poháňať rast a získať podiel na trhu tabletov, kde je Lenovo v súčasnosti predajcom číslo tri v rámci EMEA.
  • Upevniť pozíciu spoločnosti Lenovo, ktorá je trojkou medzi predajcami serverov v regióne EMEA a posilniť pozíciu skupiny Lenovo Data Center ako silného hráča na podnikateľskom trhu vďaka ponuke komplexných riešení, vrátane úložiska, serverov, networkingu a s tým spojených softvérových riešení a služieb.
  • Pokračovať v podpore ambície značky Motorola, ktorou je uviesť celé jej portfólio na trhy regiónu EMEA, vo všetkých cenových kategóriách so zameraním sa na stredný a prémiový segment, ako aj ambíciu dostať sa do top trojky globálnych hráčov.

Od svojho nástupu na pozíciu EMEA COO v roku 2012 zohráva Francois Bornibus kľúčovú úlohu a prispieva k úspechu spoločnosti Lenovo v regióne EMEA. Podarilo sa mu zdvojnásobiť podiel spoločnosti na trhu PC v tomto regióne z 10% na 21,1% a upevniť pozíciu Lenovo v regióne EMEA.

Taktiež zohral kľúčovú rolu pri transformácii spoločnosti po akvizíciách spoločností Medion, divízie IBM System x ako aj Motorola Mobility, ktorými sa výrazne rozšírili obchodné operácie Lenovo, s cieľom stať sa vedúcou spoločnosťou v oblasti technológií. Je členom tímu globálneho vedenia spoločnosti Lenovo – Lenovo Global Leadership Team.

Francois Bornibus_Lenovo

22.03.2017

+