MojWindows

Surface Book od Microsoftu bol poriadnym prekvapením, hlavne kvôli svojmu spracovaniu s odpojiteľným displejom. Podľa najnovších správ, ktoré priniesol portál DigiTimes túto vychytávku ale v prípade druhej generácie neuvidíme. Surface Book 2 má už  zároveň byť v masovej produkcii, a k oficiálnemu predstaveniu údajne dôjde už koncom apríla.

Rôzne informácie o nástupcovi Surface Booku sa síce objavujú už viac ako rok, no prvýkrát narážame na správy o prechode z dizajnu 2v1 na klasický notebookový štýl. Hoci ide o zatiaľ nepotvrdené informácie, netreba ich brať úplne na ľahkú váhu. Portál DigiTimes bol totiž prvým, ktorý priniesol správne informácie o toho času ešte pripravovanom all-in-one počítači Surface Studio. Konštrukčná zmena pre Surface Book sa pritom má odraziť aj na znížení predajnej ceny, čím Microsoft údajne plánuje posilniť predaje. Predajná cena za základný model má byť tlačená smerom dole k hranici 999 dolárov.

DigiTimes uvádza, že počas minulého roka bolo predaných pol milióna Surface Bookov. Za nižším záujmom zo strany zákazníkov má okrem vyššej ceny stáť práve súčasné prevedenie typu 2v1. Microsoft pritom Surface Book inovoval ešte v októbri minulého roka. Medzi úpravy vtedy spadali predĺženie výdrže batérie a zvýšenie grafického výkonu. V prípade druhej generácie Surface Book sú ale očakávané podstatne väčšie zmeny , po stránke výkonu, ako aj a dizajnu.

Pokiaľ sú informácie portálu DigiTimes správne aj tentokrát, už koncom budúceho mesiaca by sme mali vidieť  čo presne si Microsoft pripravil pre fanúšikov série Surface.

Zdroj: DigiTimes

18.03.2017

+