MojWindows

Microsoft oficiálne predstavil aktualizáciu Creators Update aj s niektorými pripravovanými zmenami ešte koncom októbra minulého roka, dokedy bola známa len pod kódovým označením Redstone 2. Do dnešného dňa ale nebol oficiálne oznámený presný termín jej vydania. Zo strany Microsoft padlo len vyjadrenie, ktoré hovorí o vydaní počas jari 2017.

Bližšie sa k tejto problematike na začiatku januára počas veľtrhu CES 2017 vyjadrili zástupcovia spoločnosti Dell, ktorí ohlásili, že aktualizácia bude k používateľom distribuovaná počas apríla. Opäť pritom chýbalo akékoľvek upresnenie. Nedá sa tomu ale príliš čudovať. Samotnú aktualizáciu Dell nemá žiadnym spôsobom pod palcom a informácie dostáva ako OEM partner od Microsoftu. Druhou, podstatnejšou vecou je nevyspytateľnosť výskytu rôznych prekážok pri vývoji softvéru takejto veľkosti.

Prečo Microsoft neohlásil termín vydania vopred 

Termíny sa pri vývoji bežne posúvajú, mení sa celkový obsah aktualizácie, a navyše k problémom môže dôjsť aj pri finálnej príprave aktualizácie na distribúciu ku koncovým používateľom. Aj z týchto dôvodov Microsoft presný termín zatiaľ drží v tajnosti a oficiálne nič neprezradil. Vďaka tomu má dostatok času a veľkú flexibilitu v prípade, že niečo nebude fungovať presne tak, ako by malo. Efektívne tak predchádza situácii, kedy by si používateľov pohneval tým, že by ohlásený termín vydania musel posúvať. Už teraz ale vieme, že aktualizácia dorazí najskôr na počítače, pričom ostatné zariadenia budú nasledovať neskôr.

Navyše môžeme očakávať rovnaký spôsob postupnej distribúcie k používateľom ako v predošlých prípadoch. To znamená, že nie každý používateľ aktualizáciu Creators Update dostane cez službu Windows Update okamžite v deň jej oficiálneho vydania. Nedočkavci samozrejme budú mať možnosť k situácii pristúpiť proaktívne a novú verziu systému si nainštalovať ručne.

Trojica zdrojov z prostredia Microsoftu hovorí o 11.apríli 

Najnovšie informácie, ktoré priniesol portál Mspoweruser s odvolaním sa na trojicu zdrojov oboznámených s internými plánmi Microsoftu, hovoria, že plánovaný termín pre vydanie Creators Update je stanovený na 11. apríl. Posledné potrebné úpravy zo strany vývojárov majú prebehnúť počas najbližších dvoch týždňov.

Očakáva sa teda, že Microsoft termín oficiálne oznámi ešte v priebehu tohto mesiaca. Je dosť otázne, na koľko presný je tento termín, keďže samotný portál uvádza, že napriek dôveryhodným zdrojom ho treba brať s nadhľadom. Najrozumnejšie bude k tomu pristupovať ako k možnému termínu a počkať si na priame vyjadrenie z Microsoftu.

Zdroj: MSPU

10.03.2017

+