MojWindows

Aktualizácia Creators Update už dorazila na konzolu Xbox One, a taktiež sme sa dozvedeli aj oficiálny termín jej vydania pre počítače, ktorý je stanovený na 11. apríla, no stále nám zostávala jedna veľká otázka, a to dátum jej vydania pre smartfóny. Teraz už však poznáme všetky kúsky tejto veľkej skladačky. Na smartfóny dorazí Creators Update o dva týždne neskôr ako na počítače, teda konkrétne 25. apríla. Napriek tomu, že sme už dlhú dobu vedeli o neskoršom termíne vydania, až dodnes chýbal presný termín.

Microsoft tieto informácie potvrdil prostredníctvom svojho oficiálneho blogu. Zároveň ale prízvukuje, že termín, kedy sa objaví na konkrétnom smarfóne sa môže ešte o trošičku posunúť v závislosti od regiónu, poskytovateľa služieb, špecifických softvérových a hárdverových limitácií, ako aj ďalších faktorov. Opäť tu taktiež platí sprístupňovanie aktualizácie vo vlnách, nie každý používateľ tak Creators Update dostane okamžite v deň jej vydania, aj keby sa ho nedotýkalo žiadne z vyššie spomínaných kritérií.

Nedočkavci pozor! Na počítačoch je možné inovovať už od 5. apríla

Okrem týchto informácií Microsoft zároveň potešil všetkých počítačových nedočkavcov. Aktualizáciu Creators Update bude možné manuálne nainštalovať pomocou nástroja Asistent pri inovácii na Windows 10 celých 6 dní pred oficiálnym začatím jej distribúcie cez službu Windows Update. To znamená, že každý, kto má záujem môže už od 5. apríla oficiálnou cestou svoj systém inovovať na dlhoočakávanú verziu Windows 10 Creators Update.

Táto možnosť má byť síce určená hlavne pre značne skúsených používateľov, no kedže Asistent pri inovácii na Windows 10 je jednoduchý inštalátor, zas takým veľkým odborníkom byť nemusíte.

30.03.2017

+