MojWindows

Situácia okolo sťahovania systémových aktualizácií pre Windows 10 by sa inštaláciou Creators Update mala opäť trochu zmeniť. Naznačuje to formulácia, ktorá sa objavila v systémových nastaveniach po inštalácii testovacieho zostavenia 15058. Systém by mal po novom pristúpiť k automatickému sťahovania kritických aktualizácií aj v prípade, že používateľ využíva pripojenie cez mobilné dáta.

Momentálne si používateľ môže používané pripojenie nastaviť ako spoplatnené,  čo efektívne spôsobuje zastavenie sťahovania systémových aktualizácií. Pripravovaná veľká aktualizácia Creators Update ale prináša zmenu, ktorá hovorí, že aj pri takto používaných pripojeniach bude dochádzať k sťahovaniu vybraných aktualizácií. Microsoft priamo v popise uvádza, že pôjde o aktualizácie kritické pre bezproblémových chod operačného systému.

Windows Creators Update

Hoci to nie je presne uvedené, pravdepodobne pôjde o bezpečnostné aktualizácie a niektoré z kumulatívnych aktualizácií, ktoré budú riešiť kritické chyby. Situácia je nepríjemná hlavne pre ľudí, ktorí skutočne používajú pripojenie, ktoré je účtované za objem prenesených dát. Napríklad v situácii, kedy si na cestách zo smartfónu vytvárajú mobilný hotspot. Zmena v týchto prípadoch vyvoláva pádne obavy, keďže sťahovanie aktualizácií zbytočne navýši celkový účet.

Samotný Microsoft sa na margo situácie vyjadril jasne. V prípade pripojení, ktoré sú nastavené ako „pripojenie účtované podľa objemu údajov“ , nebude dochádzať k sťahovaniu aktualizácií veľkých objemov,  ale len tých najkritickejších opráv pokiaľ to bude nevyhnutné. Zatiaľ ide len o prvotné informácie o novej zmene, preto je možné, že Microsoft upresní akým spôsobom bude konkrétne využívaný nový spôsob na „pretláčanie“ kritických aktualizácií.

Zdroj: Winsupersite

18.03.2017

+