MojWindows

Napriek tomu, že vývoj nových verzií operačného systému Windows 10 prebieha súčasne pre všetky podporované platformy, čo sa týka termínu vydania, ten sa líši. Aj nadchádzajúca aktualizácia Creators Update bude podobne ako tie predošlé, zverejnená pre rôzne platformy v rozdielnych termínoch.

Creators Update má k používateľom doraziť začiatkom, prípadne v priebehu apríla. Tento termín ale doteraz Microsoft oficiálne nepotvrdil. Informácie pochádzajú od spoločnosti Dell, ako aj z číselného označenia samotnej aktualizácie.

Ako prvé aktualizáciu dostanú počítače, pričom ďalšie typy zariadení (Xbox, smartfóny, HoloLens) sú na rade až o niečo neskôr. Aké veľké pritom budú jednotlivé rozostupy, prípadne, či budú oddelené len počítače nateraz nie je známe. Tieto plány potvrdil samotný Microsoft, a v podstate nejde o žiadne veľké prekvapenie.

Zažili sme to už pri Novembrovej aktualizácii, ktorú počítače dostali v novembri tak, ako mali, no k smartfónom sa dostala až v marci nasledujúceho roka. Podobne sa termíny vydania líšili aj v prípade Výročnej aktualizácie. V tomto prípade ale bola situácia ešte o niečo komplikovanejšia. Microsoft pôvodne ohlásil, že aktualizácia dorazí ako prvá na počítače a smartfóny, pričom Xbox a HoloLens budú nasledovať neskôr. V skutočnosti bola ale situácia úplne iná. Výročná aktualizácia bola sprístupnená najskôr pre Xbox, po pár dňoch nasledovali počítače spolu s HoloLens, a nakoniec, dva týždne neskôr to boli smartfóny.

Zdroj: Softpedia

06.03.2017

+