MojWindows

Microsoft dnes prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov konečne oznámil termín vydania aktualizácie Creators Update, čím zároveň potvrdil doterajšie dohady. Ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10 bude vydaná 11. apríla, čo je termín, ktorý zdroje z poza opony hlásili už dlhšiu dobu. Tak, ako všetky predošlé, aj táto aktualizácia je dostupná bezplatne.

Aktualizácia je podľa vyjadrení Microsoftu navrhnutá tak, aby podporila kreativitu a pomohla uskutočniť vaše nápady pomocou nových nástrojov, ktoré sa stanú neoddeliteľnou súčasťou systému Windows 10. Napriem tomu ale neprináša len vylepšenia pre „kreatívcov“, ale aj pre priemerného používateľa.

Ide napríklad o herný režim, ktorý lepším spôsobom narába so systémovými prostriedkami a stará sa o čo najlepší a najplynulejší herný zážitok. Pribúda aj integrácia nástroja Beam pre streamovanie herného obsahu, funkcia pre redukciu modrého svetla, nový prepracovaný Windows Defender, či nová verzia Maľovania optimalizovaná pre 3D obsah.

Remix3DAquarium

Vylepšeniami prešlo aj množstvo systémových aplikácií, prehliadač Microsoft Edge, pribudla podpora režimu obraz-v-obraze pre UWP aplikácie, ako aj funkcia dynamický zámok. Väčšina z noviniek v aktualizácii Creators Update predstavuje malé, ale vítané úpravy a doplnky.

Security

Prvou zmenou, na ktorú narazíte po dokončení inštalačného procesu je nová výzva pre opätovné zvolenie nastavení ochrany osobných údajov. Tento krok Microsoft podnikol kvôli neustálej vlne kritiky za nízku transparentnosť v prípade narábania s niektorými údajmi o používateľoch.

Podobne ako to bolo v prípade Výročnej aktualizácie, aj teraz Microsoft zvolil princíp postupnej distribúcie. To znamená, že napriek oficiálnu termínu vydania 11.apríla, k vám aktualizácia nemusí prostredníctvom služby Windows Update doraziť okamžite v tento deň. Inštaláciu ale bude možné „vynútiť“ ručne pomocou nástroja „Asistent pri inovácii na Windows 10“.

29.03.2017

+