MojWindows

Od vydania aktualizácie Creators Update nás delí už len pár týždňov, preto nie je žiadnym prekvapením, že práca vývojárskych tímov sa nachádza v poslednej fáze. Ešte počas tohto týždňa má Microsoft podľa očakávaní začať s prípravou takzvaného kandidáta na vydanie. K členom programu Windows Insider by sa podľa dostupných informácií mala táto verzia dostať už budúci týždeň.

Ak interné aj verejné testovanie prebehnú podľa očakávaní, čo znamená, že verzia splní požadovanú úroveň kvality, bude tým určená za finálnu verziu aktualizácie. V opačnom prípade bude Microsoft zverejňovať ďalšie zostavenia na odskúšanie, kým nebude všetko tak, ako má byť.

15042

Akonáhle bude potvrdené finálne zostavenie, Microsoft bude pokračovať v opravovaní a minimalistických úpravách vo forme takzvaných kumulatívnych aktualizácii cez službu Windows Update. Po vydaní aktualizácie Creators Update budú všetky takéto opravy pre bežných používateľov vydané ako jeden aktualizačný balík.

K bežným používateľom má Creators Update doraziť počas apríla. Viaceré zdroje priamo z prostredia spoločnosti pritom tvrdia, že vydanie aktualizácie je naplánované na 11. apríla. Oficiálnymi cestami ale tento termín doteraz nebol potvrdený, preto sa k nemu stále pristupuje s náležitou opatrnosťou.

HP Elite x3

Aktualizácia pritom bude zverejňovaná postupne, rovnako ako to bolo pri napríklad pri Výročnej aktualizácii. Nie každý používateľ tak Creators Update dostane okamžite v deň jej vydania. Jedným z dôvodov za rozhodnutím používať túto metódu distribúcie je snaha dodatočne overiť, či sa náhodou predsa len neobjavujú nečakané problémy. Okrem toho, Microsoft potvrdil, že aktualizácia bude najskôr vydaná pre počítače, pričom smartfóny, Xbox a HoloLens budú nasledovať až neskôr.

Dodajme, že Microsoft mal už začať aj s prácami na ďalšej veľkej aktualizácii označovanej ako Redstone 3. Prvé testovacie zostavenia vraj máme očakávať už koncom apríla.

Zdroj: WindowsCentral

14.03.2017

+