MojWindows

Prvá opravná aktualizácia pre Windows 10 Creators Update dorazila tento týždeň na smartfóny zaradené v programe Windows Insider, a dnešným dňom by sa jej mohli dočkať aj počítače. Konkrétne ide o aktualizáciu KB4016250 na zostavenie 15063.11, o ktorej Microsoft informoval ešte počas včerajšieho dňa, no k jej vydaniu nakoniec nedošlo.

V zozname opravených chýb sa zatiaľ spomína len vyriešenie problémov so zariadeniami Surface, na ktorých správne nefungovalo pripájanie k reproduktorom cez Bluetooth po prebudení z hibernácie. Druhou opravenou chybou sú pády systému v prípade, že je nainštalovaný ovládač pre McAfee Enterprise.

Keďže obsahom je podľa zverejnených informácií len oprava dvojice chýb, panuje všeobecný predpoklad, že Microsoft pred oficiálnym vypustením Creators Update ešte nejakú tú kumulatívnu aktualizáciu na otestovanie sprístupní. Čo sa týka bežných používateľov, pre tých by mala byť väčšia opravná aktualizácia uvoľnená 11. apríla, hneď po inštalácii Creators Update, teda zostavenia 15063.0. Týmto spôsobom sa zaručí, že opravených bude maximum možných problémov a nedostatkov, aj opravné aktualizácie je totiž nutné poriadne otestovať.

31.03.2017

+