MojWindows

Nedávny prírastok produktov hernej série Republic of Gamers od ASUSu, stolový počítač GD30, nie je síce tým najakčnejším alebo najvýstrednejším kúskom, no zaujímavý vzhľad rozhodne má. V bielom prevedení pri pohľade spredu totiž tak trochu pripomína helmu Stormtrooperov zo série Star Wars.

GD30 disponuje procesorom až do Intel Core i7 7. generácie (Kaby Lake), ktorý doprevádzá 32 GB operačnej pamäte. Osadiť je taktiež možné zo širokej škály grafických kariet až po výkonný model NVIDIA GeForce GTX 1080 s 8 GB vlastnej pamäte. Po stránke vnútorného úložiska ja na výber opäť široká škála možností, pričom najvyššou je kombinácia 3 TB HDD + 512 GB PCIe SSD. Tú je ešte navyše možné rozšíriť svojpomocne. Skrinka ponúka priestor pre 6 HDD a 2 SSD disky, 5 ventilátorov, ako aj priestor pre nasadenie vodného chladenia. Vo výbave počítača sa nachádzajú všetky základné porty, ako aj moderný USB-C verzie 3.1.

ASUS ROG GD30 4

Okrem toho nechýba ani integrovaná čítačka SD kariet, či dokonca na dnešné pomery už nie celkom bežná optická mechanika. Skrinka má taktiež disponovať inteligentným chladiacim systémom, ktorý prispôsobuje chladenie aktuálnym potrebám. A keďže ide o herný počítač, ASUS pridal aj vlastnú technológiu Aegis III pre jednoduché pretaktovanie komponentov ako procesor, grafická karta a pamäť.

ASUS ROG GD30 3

Zlou správou je skutočnosť, že ASUS naplánoval spustenie predaja modelu GD30 až na tretí kvartál tohto roka, pričom cena zatiaľ nie je známa.  

15.03.2017

+