MojWindows

Populárna herná séria Forza dosiahla mimoriadny úspech. Tržby z predaja jej hier prekročili k decembru 2016 jednu miliardu amerických dolárov.

Táto správa uzatvára fantastický rok pre sériu Forza. V decembri bolo súčasťou komunity Forza na platformách Xbox One a Windows 10 viac ako 14 miliónov unikátnych hráčov. Z cenami ovenčenej hry Forza Horizon 3 sa predalo 2,5 milióna kópií a Forza je aj naďalej najpredávanejšou pretekárskou sériou tejto konzolovej generácie.

Okrem toho sa online komunita rapídne rozrástla. Každý mesiac sa k do hry pripájajú viac ako tri milióny hráčov, ktorí sa teraz môžu zapojiť aj do eSport ligy Forza Racing Championship. V nej môžu bez rozdielu skúseností súťažiť o slávu a ceny.

„Forza už od začiatku kombinovala úžasnú grafiku a špičkovú simulačnú technológiu s dôrazom na zábavu a dostupnosť,“ povedal Phil Spencer, šéf divízie Xbox. „Štúdiu Turn 10 sa podarilo so sériou Forza vybudovať najväčšiu komunitu hráčov pretekárskych hier. Z ich úspechu máme neuveriteľnú radosť.“

15.02.2017

+