MojWindows

Samsung na MWC 2017 priniesol dvojicu atraktívnych tabletov Galaxy Book so zameraním na produktivitu, ktorá predstavuje konkurenciu pre produkty línie Microsoft Surface. Informácie o tom, že Samsung tablety pripravuje, sa do obehu dostali už pred časom vďaka aplikácii zverejnenej vo Windows Store.

Samsung Galaxy Book (4 of 9)

Novinky Galaxy Book 10 a Galaxy Book 12 sú postavené na operačnom systéme Windows 10 a prichádzajú s dotykovými perami a odnímateľnými klávesnicami. Obidva modely stavajú na tenkých hliníkových telách a dostupné budú v prevedenia s Wi-Fi a voliteľným 4G LTE. V základnom balení dostanú zákazníci okrem podsvietenej klávesnice, ktorá zároveň slúži ako ochranný obal, aj novú verziu dotykového pera S Pen s menšou špičkou a vylepšenou citlivosťou na tlak. Samsung uvádza priamu spoluprácu na podpore pre S Pen zo strany tvorcov rôznych aplikácií. Prízvukoval pritom hlavne Adobe Photoshop. Navyše samotný operačný systém je značne optimalizovaný pre prácu s dotykovým perom. Klávesnica s pomerne veľkým touchpadom sa pripája pomocou magnetov.

Samsung Galaxy Book (8 of 9)

Book 10 je vybavený 10,6-palcovou obrazovkou s Full HD rozlíšením, procesorom Intel Core m3 7.generácie, 4 GB operačnej pamäte a 128 GB eMMC úložiskom. Konektorová výbava pozostáva z jedného portu USB Type-C, čítačky Micro SD kariet, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac a pripojenia Bluetooth 4.1. Vo výbave nechýba podpora pre LTE a GPS, ani predná kamera s rozlíšením 5 megapixelov.

Samsung Galaxy Book (5 of 9)

Väčší a výkonnejší model Book 12 sa pýši 12-palcovou Super AMOLED obrazovkou s HDR podporou a rozlíšením 2 160 x 1440 pixelov, pasívne chladeným procesorom Intel Core i5 7.generácie, maximálne 8 GB operačnej pamäte a 256 GB SSD diskom. Okrem vyššieho výkonu je rozdielom oproti lacnejšiemu modelu dvojica USB Type-C portov a zadná 13-megapixelová kamera. Výdrž batérie s podporou rýchlonabíjania sa v prípade obidvoch modelov má pohybovať na hranici 10 až 10,5 hodiny. Informácie o cene ani dostupnosti zatiaľ neboli zverejnené. Práve cena ale ukáže, či zariadenie na trhu prerazí.

27.02.2017

+