MojWindows

Pokiaľ netrpezlivo očakávate nové informácie o pripravovanej konzole momentálne známej pod označením Project Scorpio, máme pre Vás dobrú správu. Microsoft počas včerajšieho dňa oznámil termín svojej prezentácie zameranej na Xbox, ktorá prebehne počas tohtoročného herného veľtrhu E3. Práve minulý rok týmto spôsobom predstavil prvú hru programu Xbox Play Anywhere, hernú konzolu Xbox One S, ako aj prvotné informácie o tajomnej konzole Project Scorpio.

Náš tip
Všetko, čo potrebujete vedieť o brífingu Xbox E3 2016

Preto je viac ako príhodné, že ďalšie informácie ako oficiálny názov, technické parametre, či vzhľad tajomnej novinky budú odhalené práve počas veľtrhu E3. Nakoľko by sa konzola mala do predaja dosť ešte pred koncom tohto roka, je veľmi pravdepodobné, že sa dočkáme aj priamo jej oficiálneho predstavenia so všetkým, čo k tomu patrí. To, že hlavným bodom prezentácie bude Project Scorpio pritom naznačuje aj spracovanie oznámenia o jej konaní, kde je uvedené: „Pripravte sa na veľkú novinu.“. Prezentácia pod taktovkou Microsoftu sa koná už 11. júna od  23. hodiny nášho času.

Pripravovaná novinka označovaná ako Project Scorpio má ponúkať výpočtový výkon 6 TFLOPs, 8-jadrový procesor a pamäťovú priepustnosť 320 GB/s, vďaka čomu si hráči budú môcť užiť virtuálnu realitu, ako aj hranie v rozlíšení 4K. Pokiaľ sa tieto prísľuby naplnia, pôjde o najvýkonnejšiu hernú konzolu dostupnú na trhu.

Náš tip
Do obehu sa dostali nové informácie o konzole Project Scorpio

16.02.2017

+