MojWindows

Vyzerá to tak, že čo sa týka pripravovanej konzoly známej ako Project Scorpio, Microsoft nezaháľa a pracuje na plné obrátky. Nové informácie jasne hovoria o tom, že spoločnosť pre novinku pripravuje používateľské rozhranie s novými prepracovanými prvkami. Softvérový inžinier Eric Fiscus, ktorý pracuje na rozhraní „Project NEON“ pre Windows 10, sa taktiež podieľa aj na rozhraní pre pripravovanú konzolu.

Práve Fiscus vo svojom pracovnom profile píše, že pre konzolu pripravuje prototyp nového dizajnového jazyka s označením „Motion“, teda v preklade pracuje na nových prvkoch používateľského rozhrania. Konzola Xbox One je momentálne postavená na dizajnovom jazyku označenom ako MDL2, ktorý obsahuje prvky typické pre Windows 10 zdieľané naprieč všetkými zariadeniami. Keďže rozhranie pre Windows 10 dostane nové prepracované prvky, je len logickým krokom, že zmeny sa dočká aj novinka na konzolovom poli.

Presné podrobnosti momentálne ale nie sú známe. Nevieme tak, či konzola prinesie len niekoľko nových prvkov a efektov, alebo bude obsahovať používateľské rozhranie zmenené od základov. Konzola Project Scorpio by sa mala do predaja dostať už koncom tohto roka. Oficiálne predstavenie je pritom plánované na 11. jún počas herného veľtrhu E3, kde má Microsoft veľkú prezentáciu.

project-scorpio-design-language-2

Zdroj: WindowsCentral

20.02.2017

+