MojWindows

Jazdný simulátor Project CARS 2 bol ohlásený už takmer pred dvoma rokmi, odvtedy bolo akosi ticho. Herné štúdio Slightly Mad Studios ale konečne oznámilo, že hru vydajú ešte tento rok. Dostupná pritom bude pre počítače i konzoly Xbox One a PlayStation 4. Čo sa týka počítačov, tu bude hra podporovať až trojicu 4K monitorov súčasne. Chýbať nemá ani podpora pre virtuálnu realitu.

Project CARS 2 ponúkne viac ako 170 licencovaných áut známych značiek, ako aj širokú ponuku tratí. Tých má byť vyše 60, čo by predstavovalo asi najväčšiu ponuku na konzolách. Keď sa k tomu navyše pripočíta dynamické počasie, striedanie dňa a noci, či dokonca sezónne zmeny, čo sú efekty meniace jazdné podmienky, rovnaká trať bude poskytovať množstvo rôznych zážitkov.

Plánované je aj pridanie viacerých druhov disciplín a rôznych druhov jazdného povrchu – bahno, sneh, či ľad. Vývojári pritom v porovnaní s prvým dielom sľubujú vylepšenia po každej stránke. Od vizuálneho prevedenia, cez fyziku, až po prepracované audio.

Pokiaľ patríte k fanúšikom závodných hier ako Forza Motorsport, no zatiaľ ste nemali príležitosť vyskúšať prvú časť Project CARS, od 15. februára je v rámci ponuky Games with Gold dostupná zadarmo pre zlatých členov Xbox Live.

13.02.2017

+