MojWindows

Microsoft tento týždeň svoje aplikácie aktualizuje ako na bežiacom páse. Nových funkcií sa dočkala aplikácia Fotografie, OneNote a dokonca vyšla aj nová verzia hry Minecraft, určená pre mobilný systém Windows 10 Mobile. Hneď v následnosti na to vyšla rozsiahla aktualizácia aj pre Windows 10 aplikácie Pošta a Kalendár, ktorá na počítače priniesla množstvo funkcií donedávna dostupných len pre smartfóny. Najväčšou novinkou je pritom funkcia Focused Inbox pre pokročilé triedenie prijatých e-mailov.

Pošta a Kalendár 5

Focused Inbox v podstate funguje tak, že prijatú poštu triedi do dvoch kategórií, pričom tá dôležitá je zaradená do kategórie „Focused“, zatiaľ čo menej dôležité veci ako newsletter, reklamné správy a podobne sú zaradené do kategórie Other. Navyše sa algoritmus postupom času pri používaní zlepšuje a funkcia tak poštu triedi s narastajúcou presnosťou. Zlou správou je bohužiaľ to, že Microsoft viaze  Focused Inbox zatiaľ  len na účty patriace pod službu Outlook.com a Office 365.

Ďalším vylepšením pre aplikáciu Pošta sú takzvané „spomenutia“. Pri písaní e-mailu tak stačí napísať @ a meno osoby zo zoznamu kontaktov, čím bude automaticky pridaná do vlákna. Osoba, ktorá bola pridaná týmto spôsobom v tele e-mailu je zároveň zvýraznená modrou farbou, vďaka čomu ľahšie vie identifikovať, ktorá časť sa jej priamo týka.

Pošta a Kalendár 4

V aplikácii Kalendár pribudlo farebné rozlišovanie kategórií pre lepší prehľad plánovaných udalostí.

Pošta a Kalendár 3

Okrem toho je cez aplikáciu vďaka integrácii vyhľadávača Bing možné vyhľadávať rôzne podujatia ako zápasy športových tímov, vysielanie televíznych relácií a podobne. Tie je možné priamo pridávať do osobného prehľadu a ľahšie tak sledovať, čo kedy presne začína.

Pošta a Kalendár 2

Jednou z najužitočnejších noviniek je možnosť sledovať rezervácie pre cestovanie, ako aj doručovanie zásielok. Ak sa takáto udalosť nachádza v kalendári, aplikácia zobrazí užitočnú kartičku s prehľadom všetkých podrobností.

Na záver nechýbajú ani vylepšenia pre priraďovanie konkrétnej polohy vybraných udalostí, ako aj možnosť pridať Skype pre online stretnutia. Všetky tieto zmeny sú dostupné pre používateľov okamžite po aktualizácii aplikácie cez Obchod. Niektoré z nich ale môžu byť viazané na anglický a americký región, ako aj rovnakú jazykovú verziu systému.

Pošta a Kalendár

24.02.2017

+