MojWindows

Univerzálna aplikácia OneNote pre Windows 10 sa dočkala novej verzie 17.7870.57621.0, ktorá bežným používateľom sprístupňuje funkcie doteraz dostupné len pre členov programu Windows Insider. Ide o funkcie ako heslom chránené poznámky, možnosť ukladať obrázky a súbory priamo z poznámok pomocou kontextovej ponuky, či dokonca nové diagramy a vývojové diagramy.

Aplikácia OneNote pre Windows 10 je dostupná cez Obchod a nejedná sa o totožnú verziu s tou, ktorá je súčasťou balíka Office. Verzia pre Windows 10 je zjednodušená a ponúka v podstate len základnú funkcionalitu. Vývojári ju však pravidelne aktualizujú a rozširujú tak jej možnosti.

Oficiálny zoznam zmien pre OneNote vo verzii 17.7870.57621.0

  • Zmena poradia poznámkových blokov: ľubovoľne zoraďujte poznámkové bloky. Ak chcete zmeniť poradie poznámkového bloku v zozname, stačí naň kliknúť a presunúť ho.
  • Ochrana heslom: zabezpečte sekciu heslom a chráňte ju pred zvedavými očami.
  • Vytváranie diagramov a vývojových diagramov: galéria tvary vám umožňuje vkladať dokonalé kruhy, štvorce, šípky a ďalšie tvary.
  • Ukladanie obrázkov a súborov: uložte si obľúbený obrázok alebo dôležitý súbor mimo OneNote. Stačí naň kliknúť pravým tlačidlom myši a vybrať umiestnenie, kam sa má uložiť.
  • Umiestnenie novej strany: rýchlo pridajte novú stranu pod aktuálne vybratú stranu a nie na koniec zoznamu strán.
22.02.2017

+