MojWindows

Ak doteraz ešte niekto pochyboval o tom, že Minecraft patrí medzi populárne hry, najnovšie čísla od vývojárov zo štúdia Mojang ho vyvedú z omylu. Hra, ktorá sa teší veľkej obľube už od svojho vydania v roku 2009 sa aktuálne každý mesiac teší priazni 55 miliónov unikátnych hráčov.

Pre všetky podporované platformy bolo spolu predaných už 122 miliónov kusov tohto nevšedného titulu. Tým v celkovom poradí obsadil druhú pozíciu hneď za celosvetovo známou klasikou Tetris. Ten má v rámci oficiálnych predajov uvedených ohromných 495 miliónov kusov.

Minecraft tak ešte má čo robiť v prípade, ak ho chce dobehnúť. Len pre zaujímavosť na treťom miestne je hra Wii Sports s 83 miliónmi predaných kusov a prvú štvorku uzatvára akčná hra GTA V so 75 miliónmi.

Minecraft je momentálne dostupný prakticky na každej bežnej platforme, na ktorú len pomyslíte. Na tom, že hráčov tak skoro neomrzí sa navyše podpísali pravidelné aktualizácie s novým obsahom, ako aj rôzne rozšírenia.

Navyše to vyzerá tak, že na popularite len naberá a postupne sa z Minecraftu stáva čoraz väčší fenomén. Ešte v júni 2016 totiž vývojári hlásili „len“ 40 miliónov aktívnych hráčov mesačne. Fanúšikovia sa dokonca zúčastňujú aj rôznych festivalov a stretnutí, z ktorých najväčším je MINECON.

Zdroj: Nowloading

28.02.2017

+