MojWindows

O tom, že Microsoft pripravuje pre Windows 10 zmenu používateľského prostredia zavedením nových prvkov a prepracovaním vizuálnej stránky sa vie už dlhšiu dobu. Vidieť sme mohli prvé koncepty, no vďaka šikovným vývojárom aj reálnu ukážku toho, ako by to malo vyzerať.

Pripravované zmeny sú zatiaľ známe len pod kódovým označením Project NEON a dostupné by mali byť už tento rok. Pravdepodobne v tretej vlne Redstone. Niekoľko nových prvkov sa už ale nachádza aj v aktuálnych testovacích zostaveniach programu Windows Insider.

Project Neon 2

Tieto informácie už konečne potvrdil aj Microsoft, ktorý počas udalosti Windows Developer Day zameranej na vývojárov, ukázal ďalší náhľad nového vzhľadu. Ten je opäť konzistentný s tým, čo sme už videli predtým, vďaka čomu vieme, že informácie sú správne.

groove-sample

Nové rozhranie prízvukuje na väčšie použite animácií a vizuálnych efektov aj priamo v aplikáciách. Project NEON má ale do veľkej miery byť zameraný aj na 3D efekty, a dokonca platformu HoloLens. Očakáva sa, že Microsoft svoje plány odhalí  v máji na konferencii Build 2017.

Zdroj: TheVerge

13.02.2017

+