MojWindows

Od prvého predstavenia headsetu HoloLens pre rozšírenú realitu ubehli už dva roky. Zatiaľ čo Microsoft začal vývojárom prvé kusy doručovať len minulý rok, momentálne si HoloLens môže zakúpiť prakticky každý, kto je zaň ochotný zaplatiť približne 3000 €. Stále však ide o verziu určenú primárne pre vývojárov a veľké spoločnosti. Všeobecne sa očakávalo, že verzia HoloLens určená pre bežných používateľov bude predstavená už čoskoro, no najnovšie správy hovoria, že si ešte počkáme. Pôvodné plány totiž mali byť výrazne pozmenené.

Druhá verzia headsetu mala prejsť menšími zmenami orientovanými hlavne na bežného používateľa. Malo tak ísť hlavne o zmeny ako zníženie predajnej ceny a zlepšenie pohodlia pri používaní. K výrazným, takpovediac generačným, zmenám malo potom dôjsť až pri tretej verzii zariadenia. Portál Thurrot.com ale informuje, že Microsoft sa rozhodol práce na druhej verzii odsunúť na druhú koľaj a primárne sa púšťa do prípravy masívnych zmien a nových technológií pre tretiu verziu. V dôsledku toho nový model HoloLens vraj nebudeme vidieť skôr ako v roku 2019. Momentálne nie je jasné, na aké konkrétne zmeny sa plánuje zamerať. Rozumné je ale očakávať zmenšenie veľkosti headsetu, zlepšenie výdrže a výkonu, ako aj rozšírenie zorného poľa.

HoloLens

Zmenu pôvodných plánov si Microsoft môže dovoliť aj kvôli tomu, že v oblasti rozšírenej reality momentálne nemá konkurenciu,  ktorá by ho dokázala výraznejšie ohroziť. Svoj náskok tak chce ešte čiastočne zvýšiť a vyzerá to tak, že aj preto sa rozhodol na trh uviesť rovno produkt, ktorý bude vylepšený od základov.

Náš tip
Zaujímavý koncept ukazuje prepojenie HoloLens s herným segmentom

Zdroj: Thurrot

20.02.2017

+