MojWindows

Online mapy patriace pod službu Bing sa po nedávnej aktualizácii stali opäť o niečo užitočnejšími. Po novom už totiž zobrazujú informácie o stave dopravy v celkovo 55-tich krajinách sveta. Tieto dáta môžu byť pre používateľa užitočné hneď niekoľkými spôsobmi.

Mapy Bing

Informácie o aktuálnej premávke napríklad pomôžu pri lepšom vyhodnocovaní dĺžky trvania cesty, či samotnom plánovaní. Intenzita dopravy je rozlišovaná pomocou farebných kódov, ktoré si používateľ môže podrobne poprezerať.

Microsoft do máp pridal aj prehľad o dopravných nehodách v reálnom čase. Ten je ale dostupný len pre vybraných 35 krajín, medzi ktorými Slovensko momentálne nenájdeme.

mapy bing

Z okolitých štátov sú informácie o dopravných nehodách dostupné napríklad pre Českú republiku, Maďarsko, či Poľsko. Či bude ponuka postupne rozširovaná, príspevok na blogu neuvádza. V každom prípade ide o dobrú správu aj pre používateľov mobilnej desiatky, nakoľko aplikácia Mapy vychádza práve zo služby Mapy Bing. Čoskoro by sme tam mali vidieť podobné vychytávky.

Zdroj: Bing

10.02.2017

+