MojWindows

Svetový mobilný kongres v Barcelone je každý rok veľkou udalosťou pre výrobcov smartfónov a príslušenstva, no vystavené sú tu aj rôzne iné zariadenia s operačným systémom Windows 10. Jednou z nich je aj nový tablet od Lenova. Lenovo Miix 320 je malý a lacný tablet s odnímateľnou klávesnicou postavený na operačnom systéme Windows 10.

Vybavený 10,1-palcovou obrazovou s Full HD rozlíšením, procesorom Intel Atom x5, maximálne 4 GB operačnej pamäte a so 128 GB úložiskom neponúkne žiaden extrémny výkon, no zato láka cenou, ktorá začína na 269€. Už samotná cena pritom síce naznačuje, že nepôjde o žiadne prémiové zariadenie, no pre nenáročného používateľa napriek tomu môže ísť o lákavý kúsok. Hlavne v prípade, že ho bude používať na surfovanie po webe, prácu s dokumentami a sledovanie filmov doma, v kaviarni alebo niekde na cestách.

Lenovo Miix 320 3

Tablet sa ku klávesnicovej základni pripája pomocou pevného magnetického pántu, ktorý zabraňuje nechcenému posúvaniu. Keďže sa Lenovo v tomto prípade orientuje na mobilitu, tablet váži 550 gramov, pričom táto váha narastá po pripojení klávesnice na takmer dvojnásobok – 1,02kg. Hrúbka aj s klávesnicou je v celku skromných 17,5 mm, problémy s mobilitou by sa teda objaviť nemali. Výdrž batérie ma dosahovať príjemných 10 hodín. Z konektorov tu nájdeme 2 x USB-C, 2 x klasické USB, 3,5 mm audio jack a HDMI. Nechýba ani čítačka SD kariet.

Lenovo Miix 320

Lenovo Miix 320 (vrátane klávesnice, len s Wi-Fi, bez LTE) bude dostupný od 269 €, model s LTE konektivitou sa bude predávať od 399 €. Obidva sa na našom trhu majú objaviť na prelome mesiacov jún a júl 2017.

28.02.2017

+