MojWindows

Oficiálna aplikácia Instagram pre Windows 10 Mobile dostala tento týždeň už druhú aktualizáciu. Vyzerá to tak, že vývojári sa do toho poriadne obuli, a snažia sa ju po stránke funkcií dostať na rovnakú úroveň ako jej protipóly na systémoch Android a iOS. Čo sa týka verzie pre Windows 10 počítače, tu novinky zatiaľ nie sú prístupné.

Aktualizácia prináša možnosť ukladať si ľubovoľné zverejnené obrázky a videá do špeciálnej kolekcie pre neskorší prístup. Slúži na to nová ikonka, ktorá si svoje miesto našla na pravej strane rovno pod prezeraným príspevkom. Aj keď Instagram hovorí o ukladaní, vhodnejším pojmom by bolo skôr vytváranie záložiek. Obrázky a videá totiž nie sú fyzicky sťahované.

Celé to funguje veľmi jednoducho. Pri prezeraní príspevku, ku ktorému chcete mať neskôr prístup, stačí kliknúť na spomínanú ikonku. Príspevok sa následne objaví v novej kategórii „Uložené“, ktorá je súčasťou vášho profilu. Hoci ide o pomerne drobné vylepšenie, nejedného používateľa určite poteší to, že už viac nemusí vytvárať snímky obrazovky len preto, aby si odložil zaujímavý príspevok. Rovnako tak sa nebude nutné zložito preklikávať cez profily, či hashtagy.

Instagram

Najnovšiu verziu aplikácie Instagram si môžete stiahnuť priamo cez Windows Store. Jej číselné označenie je momentálne 10.743.19450.0.

02.02.2017

+