MojWindows

Vyzerá to tak, že na pravidelnú mesačnú dávku bezpečnostných záplat a systémových aktualizácií si budeme musieť ešte chvíľku počkať. Microsoft o odložení ich vydania informoval včera prostredníctvom svojho technického blogu.

Na poslednú chvíľu bola odhalená neopravená chyba, ktorá by mohla zasiahnuť niektorých používateľov. Po zvážení všetkých možností následne došlo k rozhodnutiu vydanie aktualizácií posunúť do tej doby, kým nebude opravená.

Microsoft doteraz aktualizácie pre svoje operačné systémy vydával  pravidelne počas druhého utorka každého mesiaca, čo je označované pojmom “Patch Tuesday”, preto je táto situácia neobvyklá. Momentálne chýbajú informácie o tom, aká konkrétna chyba spôsobila posunutie termínu vydania, takže nie je jasné ani to, kedy môžeme očakávať februárovú dávku aktualizácií.

Nateraz tak neostáva nič iné, len trpezlivo čakať. Podľa neoficiálnych informácií by sme sa v rámci aktualizácie pre Windows 10 Mobile mali dočkať aj opravy bezpečnostnej diery, ktorá umožňuje získať prístup ku fotografiám aj napriek tomu, že smartfón je chránený PINom.

Aktualizované 16.2 16:15

Problémy, ktoré spôsobili odloženie aktualizácií sú asi vážnejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Spoločnosť Microsoft oznámila, že aktualizácie budú najbližšie vydané až počas ďalšieho „Patch Tuesday“, teda až 14. marca. Celý február tak systém ostane nechránený proti známym zraniteľnostiam, čo rozhodne nie je dobré. Portál Zdnet s odvolaním na vlastné zdroje z prostredia spoločnosti informuje, že problémy sa týkajú nástrojov na zostavovanie softvéru a nie aktualizácie samotnej. Microsoft sa k situácii odmietol vyjadriť.

16.02.2017

+