MojWindows

Populárna postapokalyptická hra Fallout Shelter od herného štúdia Bethesda sa už 7. februára dočká svojej verzie pre Xbox One a Windows 10. Skvelou správou je aj to, že titul sa pripojí k iniciatíve Xbox Play Anywhere s podporou pre synchronizáciu uložených pozícií a zakúpeného obsahu medzi dvojicou spomínaných platforiem.

Hra Fallout Shelter pôvodne vyšla ešte v roku 2015 pre mobilné systémy Android a iOS. Odvtedy prilákala neskutočné množstvo hráčov, a taktiež prešla viacerými aktualizáciami. Vďaka veľkej popularite sa minulý rok dočkala aj verzie pre počítače, tá však vyžaduje používanie dodatočnej spúšťacej aplikácie.

UWP verzia hry bola plne prispôsobená pre hranie na veľkých televíznych obrazovkách a používanie bezdrôtových herných ovládačov. Hráči tak môžu plynulo prechádzať medzi počítačom a svojou konzolou. Informácie o tom, či hra dorazí aj na Windows 10 Mobile zatiaľ neboli zverejnené.

V hre spravujete atómový bunker, ktorý musíte postupne budovať a zveľaďovať tak, aby ste ochránili posledných ľudí žijúcich na svete a časom obnovili civilizáciu. Fallout Shelter v sebe kombinuje prvky simulátora, stratégie a RPG hry, pričom ponúka zábavu na dlhé hodiny.

Vždy sa musíte uistiť, že máte dostatok surovín, obyvatelia bunkru majú čo robiť, a navyše sú pripravení aj na kritické situácie. V hre plníte stovky jednoduchých úloh, ktoré vám pomôžu v ďalšom zlepšovaní bunkru. Nechýbajú ani výpravy na povrch, počas ktorých môžete získať množstvo zaujímavých vecí ako zbrane, ochranné odevy, či finančné prostriedky pre ďalšiu stavbu.

04.02.2017

+