MojWindows

Spoločnosť ESET oznámila ďalšiu plánovanú expanziu svojich technologických centier v strednej Európe. Už tento mesiac otvorí nové pobočky pre výskum a vývoj v Žiline a v Brne, Českej republike.

Ide už o ďalšie dve technologické pracoviská, ktoré ESET otvára v roku 2017 v rámci plánovanej expanzie. Začiatkom roka ESET otvoril výskumné a vývojové centrá v rumunskom Jasy a v kanadskom Montreali.

Pobočku v tomto čase otvorí ESET aj v Žiline. Tá je tretím pracoviskom spoločnosti na Slovensku. Popri centrále v Bratislave už pred pár rokmi otvoril vývojové centrum v Košiciach, ktoré sa zameriava najmä na antispamové technológie. Naproti tomu Žilina bude spolupracovať na vývoji produktov ESETu, ktoré sú určené pre firemnú klientelu.

Brno láka polohou k centrále v Bratislave aj IT talentom

„Centrum v Brne sme vybrali pre geografickú blízkosť k bratislavskej centrále, tamojšie zázemie technologických univerzít a samozrejme aj IT talentu, ktorý je v tomto regióne k dispozícii,“  hovorí technologický riaditeľ spoločnosti ESET Juraj Malcho. „V Českej republike už máme v Prahe okrem obchodnej a distribučnej pobočky, aj pracovisko pre detekciu kybernetických hrozieb. Časť vývoja sa nachádza aj v pobočke v Jablonci nad Nisou. Brnianske pracovisko tak výborne dopĺňa našu prítomnosť na českom trhu, ako aj naše globálne technologické aktivity,“ dodal Malcho.

02.02.2017

+