MojWindows

Windows 10 Creators Update, aktualizácia, ktorá bola vyvíjaná od konca minulého roka má byť po stránke nových funkcií už hotová. Všetky veľké novinky, ktoré boli plánované, tak už boli úspešne pridané. Informoval o tom portál WindowsCentral s odvolaním na vlastné zdroje. Tieto informácie nepriamo potvrdzuje aj samotný Microsoft. Na stretnutí s vývojármi aplikácií oznámil, že Software development kit určený pre Creators Update bol úspešne dokončený.

Ide o zbierku nástrojov pre vývoj aplikácií určených priamo pre Windows 10 s nainštalovanou aktualizáciou Creators Update. To znamená, že zahŕňa najnovšie knižnice, metadáta, funkcie a ďalšie veci potrebné pre tvorbu a testovanie aplikácií na vybranej platforme. Keďže vývojári by neboli schopní otestovať funkčnosť ďalších pridaných funkcií, skutočne to vyzerá tak, že aktualizácia bola dokončená.

Náznaky toto sme si mohli všimnúť aj na postupnom znižovaní počtu noviniek v posledných testovacích zostaveniach. Ak sa v najbližšej dobe objavia ešte nejaké nové rozšírenia v systéme, pôjde už skutočne o posledné novinky. Kde-tu ešte určite narazíme na drobné zmeny, no všetky ďalšie významné funkcie plánované pre Windows 10, už budú súčasťou až tretej a štvrtej vlny aktualizácií s kódovým označením Redstone.

Microsoft sa teraz začne intenzívne venovať odstraňovaniu všetkých možných chýb, ktoré boli do systému zavedené počas rozširovania o nové funkcie. Ide o štandardný postup pri príprave nových aktualizácií. Systém sa „uzamkne“ a vývojárske tímy tak majú dostatok času do hĺbky sa venovať kontrole správania systému, testovaniu a riešeniu prípadných problémov. Tento proces sa snaží zaručiť aj čo najhladšie vydanie aktualizácie, keď príde jej čas.

Zdroj: WindowsCentral

12.02.2017

+