MojWindows

Spoločnosť Blizzard Entertainment, ktorá stojí za množstvom kultových hier ako napríklad Warcraft, Starcraft, či Diablo pred pár dňami oznámila plánované ukončenie podpory pre staršie operačné systémy Windows XP a Windows Vista. Ich používatelia si už čoskoro nebudú môcť zahrať prakticky žiadnu z populárnych hier od Blizzardu. Spustiť nebude možné tituly World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone a Heroes of the Storm, ktoré sa stále tešia veľkej používateľskej základni aj na starých systémoch, ktoré už nemajú podporu ani od samotného Microsoftu.

Jeden z komunitných manažérov spoločnosti upozornenie zverejnil na oficiálnom fóre. V ňom ďalej vysvetľuje, že hoci značné množstvo hráčov stále používa dnes už nepodporované systémy, nadišiel čas posunúť sa ďalej. Dodáva aj to, že od vydania Windows Vista boli na trh uvedené už ďalšie tri verzie operačného systému Windows. Práve na niektorú z nich budú hráči musieť prejsť, aby si svoje obľúbené hry vychutnali aj naďalej.

Upozornenie na ukončenie podpory bolo zverejnené v predstihu, aby mali hráči dostatok času náležite zareagovať. K odstrihnutiu operačných systémom Windows XP a Windows Vista má zo strany hernej spoločnosti Blizzard dôjsť neskôr tento rok. Presný termín bude zverejnený pre každú z hier osobitne.

Diablo 3

21.02.2017

+