MojWindows

O tom, že spoločnosť Alcatel potenciálne uvažuje nad predajom svojho najnovšieho smartfónu Alcatel Idol 4S aj pre český a slovenský trh, sme Vás informovali ešte v polovici decembra. Oficiálne vyjadrenie vtedy hovorilo, že k rozhodnutiu dôjde počas prvých týždňov tohto roka. Situácia sa odvtedy príliš nezmenila, spoločnosť stále oficiálne nepotvrdila, či smartfón bude predávať.

Neoficiálne sa naďalej  hovorí o vážnom uvažovaní nad začatím predaja. Rozhodnutie o tom však ešte stále nepadlo. Pokiaľ by k tomu skutočne došlo, z pohľadu logistiky by najskorším možným termínom predaja mohol byť druhý kvartál tohto roka (Q2/2017). Tento možný termín celý stojí na predpoklade, že by sa spoločnosť skutočne pustila do oficiálneho predaja v rámci českého a slovenského trhu, k čomu zatiaľ nedošlo.

Informácie v rovnakom duchu spoločnosť zverejňuje prostredníctvom všetkých svojich komunikačných kanálov. Vyvodzovať z toho, že smartfón sa na trhu skutočne objaví v druhej polovici roka, je vo svetle aktuálnych informácií len špekuláciou.

idol-4s

Vynikajúce parametre, lákavá cena

Pripomeňme, že Alcatel Idol 4S patrí medzi skutočné high-endy a hrdo sa môže postaviť aj smartfónu HP Elite x3. Srdcom tohto smartfónu je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 128 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka má 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Idol 4S nezaostáva ani v oblasti fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Celé to napája batéria s kapacitou 3000 mAh s podporou funkcie Quick Charge 2.0. Pri týchto parametroch je extrémne lákavá hlavne cena. Americký Microsoft Store tento smartfón ponúka za 470 dolárov.

Alcatel Idol 4S

02.02.2017

+