MojWindows

Počas prebiehajúceho veľtrhu MWC 2017 v Barcelone spoločnosť Alcatel konečne oficiálne ohlásila dostupnosť svojho smartfónu Alcatel Idol 4S pre Európu. Smartfón sa začne predávať od júna za odporúčanú predajnú cenu 599€. Spoločnosť Alcatel sa ale rozhodla model určený pre európske trhy označovať názvom Idol 4 Pro. Na kladnom rozhodnutí o predaji sa mal podpísať veľký záujem zo strany fanúšikov Windows smartfónov, ako aj firemného sektora.

Prvé informácie o tom, že Alcatel Idol 4S predsa len dorazí aj do Európy prinieslo v decembri minulého roka francúzske zastúpenie spoločnosti. Firma navyše dlhodobo uvažovala aj so začatím priamej distribúcie pre slovenský a český trh s možným termínom v druhom kvartáli tohto roka. Ešte začiatkom februára pritom ale nepadlo konečné rozhodnutie, či sa do toho pustí.

So žiadosťou o bližšie informácie o priamom predaji pre český a slovenský trh sme sa obrátili na zastúpenie spoločnosti Alcatel. Nové informácie k dnešnému dňu bohužiaľ neboli k dispozícii. Keďže ale smartfón oficiálne mieri do Európy nebude najmenší problém zohnať ho u niektorých našich predajcov.

Srdcom smartfónu je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 128 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka ponúka 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Smartfón je ďalej vybavený dvojicou fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Napája ho batéria s kapacitou 3000 mAh , pričom nechýba ani podpora funkcie Quick Charge 2.0. Patrí tak medzi to najlepšie, čo je aktuálne možné zohnať na poli Windows smartfónov.

Zdroj: TS

27.02.2017

+