MojWindows

Počas minulého týždňa Microsoft priblížil pripravované zmeny v aktualizácii Creators Update pre hernú konzolu Xbox One, medzi ktorými sa nachádzala aj zmienka o upravenom rozhraní Xbox Guide. Používatelia sa aktuálne sťažujú na jeho ťažkopádnosť, dlhé spúšťanie a zložité vyhľadávanie požadovaných funkcií. Preto bolo pre vývojárov jasným cieľom optimalizovať rýchlosť a prekopať jednotlivé prvky tak, aby používatelia dokázali jednoduchšie nájsť presne to, čo chcú.

Mike Ybarra z vývojárskeho tímu Xbox prostredníctvom streamu zverejnil krátku ukážku toho, ako rýchlo bude nové rozhranie reagovať, a ako bude vlastne vyzerať. Z priloženého videa môžete vidieť, že ponuka je po stlačení Xbox tlačidla na ovládači vyvolaná takmer okamžite. V porovnaní so súčasným načítavaním ide o dramatický pokrok. Dôležité je poznamenať, že vo videu je zachytená testovacia verzia systému. Produkčná verzia, ktorá bude distribuovaná koncovým používateľom preto môže byť ešte o čosi vyladenejšia.

new-xbox-guide-menu

V najbližších týždňoch by mala k testerom v rámci programu Xbox Insider Program doraziť nová verzia systému pre Xbox One, ktorá bude okrem iného obsahovať aj spomínané rozhranie.

Náš tip
Program Xbox Preview sa mení na Xbox Insider, prístupný bude všetkým

Zdroj: Windowscentral

17.01.2017

+