MojWindows

Prihlasovanie do systému pomocou rozpoznávania dúhovky cez funkciu Windows Hello je síce pohodlné a bezpečné, no momentálne nepatrí práve k najrýchlejším. Našťastie to vyzerá tak, že Microsoft si je miernej ťažkopádnosti vedomý a v pripravovanej aktualizácii Creators Update sa jej rozhodol pozrieť na zúbok.

Ako informoval portál WindowsCentral, v najnovších testovacích zostaveniach 15000+ bol značne znížený čas potrebný pre prihlásenie pomocou funkcie Windows Hello. Microsoft to pritom mal dosiahnuť veľmi jednoducho, a to odstránením prebytočnej animácie. Konkrétne ide o časť, kedy už dôjde k rozpoznaniu používateľa, a na obrazovke sa zobrazí žmurkajúci smajlík. Táto skutočne jednoduchá úprava dokáže v porovnaní s aktuálne používanou verziou spraviť poriadny rozdiel.

Pri porovnávaní boli použité smartfóny Lumia 950 s novým Insider zostavením a výkonnejšia Lumia 950XL s Výročnou aktualizáciou. Výsledok bol skutočne taký, že Lumia 950 bola pri prihlasovaní vždy rýchlejšia.

Prihlasovanie by sa malo urýchliť aj v prípade, že sa používateľ do systému prihlasuje pomocou odtlačku prsta, keďže aj tento spôsob obsluhuje funkcia Windows Hello.

Zdroj: WindowsCentral

10.01.2017

+