MojWindows

V pripravovanej aktualizácii Creators Update pre Windows 10 sa Microsoft, zdá sa, poriadne obul aj do funkcie Windows Hello. Najskôr sa objavili informácie o urýchlení procesu prihlasovania a aktuálne si používatelia povšimli pridanie novej funkcionality Dynamic Lock.

Slúžiť má na automatické odhlasovanie používateľa po tom, ako odíde od počítača. Momentálne nie sú známe podrobnosti ako presne bude fungovať a vyhodnocovať jednotlivé situácie. Množstvo používateľov totiž zvykne od obrazovky odísť len na pár sekúnd, aby si zobrali podklady, USB kľúče a podobne. Neustále uzamykanie účtu by sa tak pre nich stalo značne otravným a funkciu by určite vypli.

dynamiclock

Najpravdepodobnejšia implementácia bude taká, že systém pomocou webovej kamery s podporou pre Windows Hello rozpozná, kedy používateľ odišiel od počítača na dlhšiu dobu, následkom čoho automaticky uzamkne prihlásený používateľský účet. Konkrétne detaily ale momentálne chýbajú.

Funkciu Microsoft kvôli jej určeniu interne označuje ako „Windows Goodbye“, čo je celkom príznačný názov. Podľa aktuálnych informácií pôjde o štandardnú súčasť operačného systému Windows 10.

Zdroj: WindowsCentral

11.01.2017

+