MojWindows

Podľa najnovších informácií mal Microsoft na narastajúcu konkurenciu vo forme lacných Chromebookov reagovať novou dohodou s výrobcami notebookov. Na jej základe im zníži cenu za použitie licencie operačného systému Windows 10. Platiť to však má len pre zariadenia, ktoré majú uhlopriečku obrazovky menšiu ako 14,1 palcov.

Faktorov, od ktorých bude závisieť konkrétna cena pre výrobcov, má byť ale omnoho viac ako len samotná obrazovka. Rozhodovať bude napríklad aj hardvérová výbava zariadenia, predajný trh, či vyhotovenie zariadenia – klasický notebook, konvertibilný notebook, 2v1 a podobne. Znížené ceny pre výrobcov zariadení majú platiť od 1. marca, presný cenový model zatiaľ nebol spomenutý.

Cenová úprava má v konečnom dôsledku výrobcom umožňiť znížiť predajnú cenu zariadení so systémom Windows 10 , čím efektívne zvýšia svoju konkurencieschopnosť v boji proti rozširujúcim sa Chromebookom. Potešiť by to teda mohlo aj koncového zákazníka. Informácie o plánovanom znižovaní cien pochádzajú priamo od dodávateľov, no samotný Microsoft ich zatiaľ nepotvrdil.

Zdroj: DigiTimes

16.01.2017

+