MojWindows

S vydaním nového testovacieho zostavenia pre Windows 10 sa k používateľom dostala ďalšia z pripravovaných zmien, o ktorej sa doteraz nevedelo. Microsoft začína testovať upravené rozhranie, ktoré umožní cez vyskakovacie okno batérie v oznamovacej oblasti rýchlo a ľahko upraviť nastavenia napájania. Prikloniť sa bude možné buď k väčšej výdrži so znížením výkonu, alebo naopak  k väčšiemu výkonu za cenu nižšej výdrže.

V spomínanom rozhraní pribudne posúvnik, ktorým sa toto nastavenie bude upravovať. Podstatne sa tak zlepší kontrola nad nastavením zo strany používateľa. Doteraz je správu napájania nutné meniť cez starý Ovládací panel. Práve tam sa nachádzajú podrobné nastavenia, ktoré si používateľ môže upraviť podľa svojej predstavy. Rýchla zmena nastavenia cez jednoduchý posúvnik tak je príjemným vylepšením používateľského pohodlia pri práci so systémom.

Napajanie

V aktuálnom testovacom zostavení 15014 ide len o samotné rozhranie, ktoré okrem toho, že dokáže cez možnosť „Best battery life“ zapnúť Šetrič batérie, zatiaľ nedisponuje ďalšími funkciami. Tie pribudnú až v nadchádzajúcich testovacích verziách Windows 10. K bežným používateľom, ako väčšina momentálne testovaných funkcií a úprav, dorazí v rámci aktualizácie Creators Update.

Microsoft zároveň sľubuje, že v najbližších testovacích zostaveniach bude naďalej investovať do oblasti predĺženia výdrže batérie. Na pomoc si dokonca prizval hardvérových partnerov, aby spoločnými silami priniesli optimálne riešenie pre väčšinu používateľov.

battery_slider

20.01.2017

+